Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendruomenės nariai aplankė Utenos ir Zarasų kraštą

Kalendorius
[mec-calendar layout="small" style="double_border"]
293250157 3194643097466511 7077889171551019486 n

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendruomenės nariai dalyvavo renginyje, kurį organizavo Panevėžio Verslo moterų tinklas. Renginio dalyviai aplankė Utenos ir Zarasų kraštą, Dusetų dailės galeriją, Vasaknų žuvininkystės ūkį, Vasaknų dvarą.

„Dusetų miestelyje mus pasitiko Kultūros centro ir Dusetų dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas. Nuoširdus ačiū už šiltą priėmimą, pasakojimus, pažintį su dailininkais. Kaip pasakojo direktorius – svarbiausias galerijos tikslas – suburti Dusetų krašte gimusius, gyvenančius ir kuriančius dailininkus, fotografus, pristatyti jų kūrybą organizuojant parodas ne tik Dusetose, bet ir kituose Lietuvos miestuose, užsienyje. Dvidešimt penkių metų veiklos apžvalga liudija, jog galerijoje susibūrė kūrybingi, aktyvūs, iniciatyvūs menininkai. Jų dėka Dusetų dailės galerija tapo reikšmingu kultūros ir meno židiniu Zarasų krašte ir visoje Lietuvoje. Čia radome ir garsaus Panevėžio menininko Remigijaus Kriuko darbus“, – pasakoja Panevėžio Verslo moterų tinklo prezidentė Santa Vaškevičienė.

Išvykos metu aplankyta ir bendrovė „Vasaknos“. Panevėžio PPAR narius pasitiko direktorius Algirdas Šiukščius, papasakojo apie įmonės veiklą, kuri tęsiasi jau 29 metus. Veikla vykdoma 897,49 ha plotą užimančiuose ežeruose, 1160 ha – tvenkiniuose.

Bendrovės „Vasaknos“ vykdoma veikla – žuvų veisimas, jų auginimas tvenkiniuose ir baseinuose, žuvų pardavimas. Čia veisiami ir auginami: karpiai, lydekos, baltieji amūrai, upėtakiai, eršketai. Bendrovėje esančiame inkubatoriuje, inkubuojami karpių ir lydekų ikrai. Šių žuvų lervutėmis įžuvinami tvenkiniai. Didžiausią dalį produkcijos sudaro karpiai. Jų per metus užauginama apie 500 tonų.

Naujai pastatytame upėtakių auginimo baseinų komplekse auginami upėtakiai ir eršketai. Per metus užauginama apie 60 tonų upėtakių, ir 150 tonų eršketų.

Išvykos pabaigoje panevėžiečių laukė Vasaknų dvaras bei Vasaknų dvaro alaus degustacija.

Visai neseniai rekonstruotas tarnų namas – jame jau veikia alaus darykla bei autentiška rūkykla, įrengtos papildomos nakvynės vietos, degustacijos salė ir poilsio zona. Sutvarkytas 5 ha dvaro parkas – atkurti pasivaikščiojimo takai, įrengtos pavėsinės, išvalyti tvenkiniai.

Alui gaminti darykla renkasi iš Belgijos ir Austrijos atgabentus salyklus, vokiškus apynius. Alus verdamas nerūdijančio plieno virimo katile, filtruojamas, brandinamas bei nokinamas. Šis ciklas trunka 30 dienų – nedaug aludarių Lietuvoje gali pasiūlyti tokią išpuoselėtą gamybos technologiją.

Tai savanoriškas juridinių bei fizinių asmenų, užsiimančių Lietuvos Respublikos įstatymų reglamentuojama ekonomine veikla, susivienijimas, ne pelno organizacija, įgyvendinanti verslo savivaldos principus Panevėžio ir Utenos apskrityse

Panevėžys, Lietuva
Pirmadienis - Penktadienis
(8:00 - 17:00)
Skip to content