Parodoje „AgroBalt“ Radviliškių kepyklos duona įvertinta aukso medaliu

Kalendorius
[mec-calendar layout="small" style="double_border"]
get 21

get-2Radviliškių kaimo kepykla, prieš pusantrų metų apdovanota kaip labiausiai Panevėžio rajoną garsinanti įmonė, šias tradicijas tęsia ir toliau, rašo laikraštis „Tėvynė“.

Ketvirtadienį Kaune „Žalgirio“ arenoje prasidėjusioje didžiausioje Baltijos regione tarptautinėje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „AgroBalt 2016“ Radviliškių kepyklos duona „Kanapėlė“ įvertinta aukso medaliu, o pagal senąsias tradicijas kepamas pyragas „Šimtalapis“ – parodos diplomu. Tai – ne vieninteliai Radviliškių kepyklos gaminiai, įvertinti „AgroBalt“ parodoje: aukso medalius yra gavusi „Ruginė ūkininko duona“ ir „Duona vyrams“, diplomu įvertintas „Petronėlės duonos“ skonis.

Kaip sako Radviliškių kaimo kepyklos direktorė Audronė Kisielienė, prieš metus pradėta kepta naminė duona „Kanapėlė“, pagardinta sveikomis kanapių sėklomis, kaip ir „Petronėlės duona“, „Ūkininko ruginė“, „Senolių“ duona ir kitos – kepama iš natūralaus raugo, kildinama ąžuoliniame kubile, nededant sintetinių priedų, minkoma rankomis. Rankų darbo ir gardusis „Šimtalapis“, kepykloje pradėtas kepti prieš dvejus metus.

Natūralios duonos mėgėjų gerai pažįstamą Radviliškių kaimo kepyklos produkcijos galima rasti šventėse ir mugėse ne tik Lietuvoje – jau tris kartus duonos kepėjai iš Radviliškių kaimo Panevėžio rajone atstovavo Lietuvai Briuselyje vykstančioje tarptautinėje duonos šventėje. Į kepyklos šeimininkų Audronės ir Albino Kisielių sodybą daugybė žmonių suvažiuoja liepos mėnesį į čia rengiamą šalies duonos kepėjų šventę „Visur duona su pluta“.

Tai savanoriškas juridinių bei fizinių asmenų, užsiimančių Lietuvos Respublikos įstatymų reglamentuojama ekonomine veikla, susivienijimas, ne pelno organizacija, įgyvendinanti verslo savivaldos principus Panevėžio ir Utenos apskrityse

Panevėžys, Lietuva
Pirmadienis - Penktadienis
(8:00 - 17:00)
Skip to content