Regiono merai ir verslo atstovai: Panevėžio kolegija turi likti savarankiška regiono aukštąja mokykla

Kalendorius
[mec-calendar layout="small" style="double_border"]
DSC04294

Šiandien Panevėžio kolegijoje vyko Panevėžio regiono plėtros tarybos kolegijos posėdis, kuriame aptartas Panevėžio kolegijos savarankiškumo išsaugojimo klausimas. Regiono vadovai vienbalsiai pasisako, kad savarankiška aukštoji mokykla Panevėžio regione turi likti.

„Esame investicijoms ir pramonės vystymui patrauklus regionas, sparčiai besikeičiantis, atsinaujinantis miestas, todėl savarankiškos aukštosios mokyklos išsaugojimas yra viso Panevėžio regiono socialinio bei ekonominio augimo ir plėtros garantas. Įvairių sričių aukštos kvalifikacijos darbuotojų rengimas, dėstytojų ir jaunų žmonių pritraukimas į regioną yra gyvybiškai svarbus, ypač kai kalbame apie tolygų regionų vystymąsi. Esame tikri, kad  įgyvendinamas „Rail Baltica“ projektas, geležinkelio vėžės ir tarptautinės keleivių stoties atsiradimas jauniems žmonėms suteiks naujas galimybes – į miestą studijuoti greitai ir patogiai galės atvykti ne tik regiono, bet ir visos šalies studentai. Nepamirškime ir fakto, kad didžioji dalis studijas baigusiųjų gyventi ir dirbti lieka tame mieste, kuriame baigė studijas“, – apie būtinybę išsaugoti savarankišką aukštąją mokyklą kalbėjo Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas tikina, jog Panevėžio regiono verslas reikalauja, kad Panevėžio kolegija liktų savarankiška įstaiga.

„Nepritariame Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimui sujungti tris kolegijas –  Panevėžio, Šiaulių ir Utenos. Esame kategoriškai prieš, nes Panevėžio regionui būtina savarankiška mokslo įstaiga. Jeigu Kolegija bus prijungta prie kitos kolegijos, faktiškai Panevėžio kolegijos nebeliks. Panevėžio regionui reikia stiprios savarankiškos ir aukštos kvalifikacijos specialistus ruošiančios mokslo įstaigos“, – įsitikinęs S. Gailiūnas.

Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas taip pat pasisako už tai, kad Panevėžio kolegija išliktų savarankiška mokslo įstaiga.

„Nors Kolegijoje nesimoko daug Pasvalio krašto jaunimo, tačiau turėtume būti tokios pačios nuomonės, kokią siūlo verslas. Pritariu Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento nuomonei, jeigu neturėsime savarankiškos Kolegijos, negalėsime įtakoti mokslo įsitaigos programoms, negalėsime nukreipti jaunimo mokytis būtent šioje aukštojoje mokykloje“, – sakė G. Gegužinskas.

Šiandien vykusiame Panevėžio regiono plėtros tarybos posėdyje, nariai, įvertinę regioninės aukštosios mokyklos svarbą regiono vystymui ir tarptautinių investicijų pritraukimui, aprūpinant regiono darbo rinką reikalingais įvairių sričių aukštos kvalifikacijos specialistais, pasirašė rezoliuciją dėl Panevėžio kolegijos veiklos vystymo perspektyvų. Vyriausybei bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai adresuotame dokumente prašoma atšaukti priimtą sprendimą reorganizuoti Panevėžio, Šiaulių valstybinę bei Utenos kolegijas jas sujungiant, taip pat prašoma sudaryti galimybę Panevėžio kolegijai savarankiškai siekti Vyriausybės nustatytų ilgalaikių strateginių tikslų, pritraukiant kuo daugiau regiono abiturientų studijuoti šioje įstaigoje, siekiant išlaikyti baigusius absolventus dirbti Panevėžio regiono darbo rinkoje.

Primename, jog dar praėjusiais metais Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nusprendė iš dabar esančių dvylikos kolegijų, palikti tik septynias. Pertvarkai – sujungimui – ruošiamos Panevėžio, Šiaulių bei Utenos kolegijos. Ministerijos suburta komisija, įvertinusi valstybinių kolegijų parengtus veiklos stiprinimo projektus, nusprendė Panevėžio, Šiaulių ir Utenos kolegijoms iki gruodžio 1-osios pateikti siūlymus, kaip turėtų dirbti toliau ir kokį ateities planą numato.

Tai savanoriškas juridinių bei fizinių asmenų, užsiimančių Lietuvos Respublikos įstatymų reglamentuojama ekonomine veikla, susivienijimas, ne pelno organizacija, įgyvendinanti verslo savivaldos principus Panevėžio ir Utenos apskrityse

Panevėžys, Lietuva
Pirmadienis - Penktadienis
(8:00 - 17:00)
Skip to content