KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete vyko mokslinė konferencija „Technologijų ir verslo aktualijos 2022“

  • Pradžia
  • Visos naujienos
  • Builder
  • KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultete vyko mokslinė konferencija „Technologijų ir verslo aktualijos 2022“
Kalendorius
[mec-calendar layout="small" style="double_border"]
DSC1493

Kauno technologijos universiteto (KTU) Panevėžio technologijų ir verslo fakultete (PTVF) įvyko 22-oji studentų mokslinė konferencija „Technologijų ir verslo aktualijos – 2022“. Pastaruosius du metus konferencija vyko nuotoliniu būdu, o šiais metais vėl vyko gyvai ir tradiciškai apėmė plenarinį posėdį su verslo atstovais bei darbą sekcijose su studentų pranešimais. Konferenciją vedė dvi pirmo kurso vadybos magistratūros studentės: Greta Kungė ir Ineta Trakšelė.

Konferencijos atidarymo metu, KTU PTVF dekanė prof. Daiva Žostautienė, linkėjo visiems didžiausios sėkmės, pasitikėjimo savimi ir nebijoti sunkumų, nes tik susidūrę su sunkumais mes pradedame tobulėti. Ji akcentavo, kad dauguma konferencijoje dalyvavusių bakalauro ir magistro studentų yra tie mokslo žmonės, kurie ateityje kurs gerovę sau, savo artimui ir visuomenei išsaugant pagrindines vertybes – tvarumą.

Verslo atstovų pristatymai plenariniame posėdyje

„Svajok drąsiai – Dream big“ – taip vadinosi pirmasis verslo atstovų pranešimas, kurį skaitė įmonės „Geld Baltic“ direktorė, žinomo prekės ženklo „Super Garden“ savininkė Laura Kaziukonienė. Verslininkė pristatė kaip nuo idėjos Panevėžyje įmonė užaugo į tarpžemyninę prekybos įmonę, kuri per pastaruosius 4 metus gavo daugiau nei 10 apdovanojimų įvairiose šalyse.

„Idėja gaminti liofilizuotas uogas ir vaisius kilo pastebėjus, kad vaikas išrinkdavo tokias uogas iš užplikomos košės dėžutės. Vėliau sužinojau, kad liofilizuoti galima ne tik uogas ir vaisius, bet ir kitą maistą“, – pasakojo L. Kaziukonienė.

Įmonės direktorė prisimena, kaip kartu su KTU maisto technologijos mokslininkais buvo bandoma visą vištą „sudėti“ į kubelį. Liofilizuotas maistas yra labai koncentruotas ir tokia jo forma teoriškai tinkama 3D spausdinimui, todėl dabar įmonė bendradarbiaudama su mokslininkais dirba prie to bei netolimoje ateityje prognozuoja revoliuciją maisto pramonėje.

Pranešimo metu buvo akcentuojama, kad liofilizuotas maistas išsaugo savo naudingąsias bei skonines savybes ir prailgina jų galiojimą laiką. Prailgintas galiojimo laikas suteikia galimybę eksportuoti maistą į tolimas šalis, kurį iki tol buvo sunku eksportuoti dėl galiojimo apribojimų. Liofilizuotas maistas dėl savo savybių galimai atras savo kelią ir į kosmoso rinką. L. Kaziukonienės teigimu jau dabar vyksta derybos su kosmoso agentūra dėl tokio maisto tiekimo.

Viena didžiausių sėkmės priežasčių, anot vadovės, buvo naujų produktų pripažinimas Skandinavijoje. Gavus „The Best New Natural Product of Scandinavia“ įvertinimą ir uždėjus medalio simbolį „Amazon“ parduotuvėje pardavimai išaugo keliais kartais.

„Pramoninis Panevėžys: miesto įmonės virtualioje realybėje“. VšĮ Panevėžio plėtros agentūros „PanevėžysNow“ rinkodaros projektų vadovė Kamilė Niunevaitė pranešė, kad agentūra džiaugiasi regiono įmonių inovacijomis ir skatina priemones jų įgyvendinimui. K. Niunevaitė kvietė vietinius bei turistus pasižvalgyti po Panevėžio pramonės įmones virtualioje realybėje per žaidimo aplikaciją. Visi norintys pertraukos metu galėjo užsidėti 3D akinius ir apsilankyti virtualiame ture po įvairias miesto įmones. Šis virtualios realybės žaidimas visiems bus prieinamas Panevėžio plėtros agentūroje, adresu Laisvės a. 11. Registracija žaidimui čia.

„Bitininkystė nuo hobio iki verslo“. Įmonės „Vaido bitynas“ vadovas Vaidas Arbutavičius dalijosi, jog pradžioje bitininkystė buvo tik hobis, o dirbo ir mokėsi kitoje srityje. Tačiau vieną dieną V. Arbutavičius nusprendė, jog jo hobis gali tapti pagrindiniu darbu. Dabar jis ne tik suka medų, bet gamina bei parduoda bitininkystei skirtą įrangą ir konsultuoja kitus pradedančius bitininkus.

Studentų pranešimai darbo sekcijose

Dvidešimt antrąjį kartą vykstanti konferencija sukvietė magistrantūros ir bakalauro studijų studentus pristatyti savo straipsnius. Darbai buvo pristatinėjami sekcijose „Vadyba ir Socialiniai reiškiniai“, „Ekonomika ir rinkodara“,  „Statyba“ bei „Statyba, elektronikos inžinerija ir transportas“. Studentai aptarė naujausias technologinių mokslų tendencijas, pristatė eksperimentų rezultatus, analizavo šių dienų aktualiausias socialines, verslo ir ekonomines problemas. Konferencijoje iš viso pristatyti 54 pranešimai.

Tai savanoriškas juridinių bei fizinių asmenų, užsiimančių Lietuvos Respublikos įstatymų reglamentuojama ekonomine veikla, susivienijimas, ne pelno organizacija, įgyvendinanti verslo savivaldos principus Panevėžio ir Utenos apskrityse

Panevėžys, Lietuva
Pirmadienis - Penktadienis
(8:00 - 17:00)
Skip to content