Panevėžiečiams – prestižinis „Lietuvos eksporto prizo“ apdovanojimas

Vyriausybėje vyko Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų asociacijos konkurso „Lietuvos eksporto prizas 2015“ nugalėtojų apdovanojimai. Lietuvos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius paskelbė ir apdovanojo labiausiai prie šalies ūkio augimo prisidėjusios įmonės ir verslininkai. Geriausias „Lietuvos eksporto prizas 2015“ atiteko ir įmonei iš Panevėžio „SIWood“. Apdovanojimą atsiėmė bendrovės vadovė Irma Atkočienė.

Jau 15 kartą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos rengiamuose „Lietuvos eksporto prizo“ apdovanojimuose dalyvavo sėkmingiausių šalies įmonių atstovai, Lietuvos valdžios atstovai bei Seimo nariai.

Lietuva eksportuoja į beveik 200 šalių

„Šiandien Lietuva kaip niekada turi platų geografinį eksporto spektrą – beveik 200 šalių“, – sakė Vyriausybės vadovas, pažymėdamas, kad tiek verslo, tiek valstybės institucijų pastangomis vyksta nuolatinė naujų rinkų paieška.

„Naujų kontinentų atradimas ir žvalgyba visada įrašytos ir į mūsų ekonominės diplomatijos darbotvarkę“, – pažymėjo A. Butkevičius, pridurdamas, kad dideles pastangas į lietuviškos produkcijos propagavimą deda ir įvairių tarptautinių parodų organizatoriai.

Premjeras pasidžiaugė ne tik 6 procentais išaugusiu Lietuvos eksportu į Europos Sąjungos šalis, bet ir vis augančiomis eksporto apimtimis į JAV, taip pat pamažu atsiveriančiomis naujomis rinkomis pieno produkcijai į pačias tolimiausias šalis.

Vyriausybės vadovas palinkėjo verslo atstovams eksportuotojams būti kūrybingiems ir energingiems, sėkmės jų darbuose ir patikino, kad Vyriausybė visada pasirengusi padėti veržtis į dar neatrastas rinkas.

„SIWood“ savo veiklą pradėjo prieš 10 metų

„Lietuvos eksporto prizą“ pelnė bendrovė „SIWood“ savo veiklą pradėjusi prieš 10 metų. Įmonė per šį laikotarpį sparčiai augo ir plėtėsi. Įmonės apyvarta padidėjo daugiau nei 6 kartus – nuo 1,1 mln. eurų 2006 m. iki 6,4 mln. eurų 2015 m.

„SIWood“ tiekiamos produkcijos asortimentas išaugo daugiau nei dešimteriopai, todėl šiuo metu bendrovė gali pasiūlyti ne tik vidaus dailylentes, bet ir durų, langų apvadus ir kitus interjero dekoro elementus.

Per pastaruosius 5 metus įmonės eksportas padidėjo daugiau nei 60 proc. ir 2015 metų pabaigoje sudarė 6,33 mln. eurų.

2011-aisiais tapusi švedų koncerno SÖDRA dalimi, „SIWood“ įgijo vertingos patirties ir sulaukė gausių investicijų į naujas gamybos technologijas ir procesų automatizavimą. 2011-2015 m. laikotarpiu švedų investicijos sudarė daugiau nei 1,83 mln. eurų. Jos suteikė galimybę modernizuoti įmonę, tuo pat metu padidinant jos galimybes konkuruoti užsienio rinkose.

Didžiausią produkcijos dalį sudaro eksportas

Šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų, apie 99 proc. visų įmonės pardavimų sudaro eksportas. Didžiausia dalis „SIWood“ produkcijos iškeliauja į Norvegiją ir Švediją, tačiau įmonės gaminiai taip pat pasiekia klientus Jungtinėje Karalystėje, Danijoje ir kaimyninėje Latvijoje.

Specialus apdovanojimas – AB „Amilina“ valdybos pirmininkui

Vyriausybėje vykusiame iškilmingame renginyje specialiu apdovanojimu – sidabrine „Darbo žvaigžde“ – apdovanotas AB „Amilina“ valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius.

Dar 1939 metais įsteigtas garbingas bei aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas „Darbo žvaigždė“, atsikūrus valstybei, tęsia savo misiją.

D. Tvarijonavičiaus vadovaujama įmonė nuo įsikūrimo pradžios 2008 m. pelnė pripažinimą daugelyje Nacionalinių nominacijų.

Garbės ženklo sidabrinė „Darbo žvaigždė“ laureato vadovaujama bendrovė pasiekė puikių gamybos efektyvumo rezultatų, suburta kvalifikuota, inovatyviai dirbanti biotechnologų ir inžinierių komanda, iš kasmet atsinaujinančių išteklių kuriama aukšta pridedamoji vertė.

Pasak paties AB „Amilinos“ valdybos pirmininko, tvari įmonių ateitis – mokslu, inovatyviais sprendimais bei aukštomis kompetencijomis grįsta industrija, kurianti pridėtinę vertę visai tiekimo grandinei, nuo žaliavos tiekėjo iki vartotojo.

Įmonėje dirba daugiau nei 400 žmonių. Daugiau kaip 96 proc. visų gaminių eksportuojama.

D. Tvarijonavičiaus vadovaujama įmonė yra aktyvi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų narė, bendradarbiauja ir priima verslininkų delegacijas iš įvairių pasaulio šalių. Visada atvirai ir geranoriškai bendradarbiauja ir tuo stiprina rūmų įvaizdį bei prestižą.