Vyriausybėje apdovanotos geriausios 2014-ųjų Panevėžio įmonės

Vasario 13 d. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose dalyvavo Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmų konkurso „Lietuvos eksporto prizas 2014“ laureatų apdovanojimų ceremonijoje. Premjeras verslininkus sveikino sėkmingai įveikus geopolitinių sukrėtimų kupinus praėjusius metus ir palinkėjo sėkmės šiemet.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija Darbo žvaigžde apdovanojo UAB „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinį direktorių Raimundą Petrauską, o Lietuvos eksporto prizas atiteko Panevėžio įmonei „AQ Wiring Systems“.

„Džiaugiamės galėdami eilinį kartą pasveikinti savo miesto įmones ir jų vadovus, kurių veikla nusipelno šalies apdovanojimų. Tai liudija apie miesto įmonių konkurencingumą, potencialą, inovatyvumą ir perspektyvas. Tikimės ateityje įmonių plėtros ir naujų darbo vietų miesto žmonėms“, – sakė Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas.

Sidabro darbo žvaigždė įteikta UAB „Schmitz Cargobull Baltic“ generaliniam direktoriui Raimundui Petrauskui. Jam 2014 metais suteiktas metų CEO (Chief Executive Officer), aukščiausio lygio vadovo apdovanojimas. R. Petrausko vadovaujama bendrovė pasiekė puikių gamybos efektyvumo rezultatų, suburta kvalifikuota, inovatyviai dirbanti inžinierių komanda. Darbuotojų kūrybinių inovacijų išdavoje yra kuriama aukšta pridedamoji vertė.

R. Petrausko vadovaujamoje įmonėje dirba per 300 žmonių. Daugiau kaip 87 proc. visų gaminių eksportuojama. Jo vadovaujama įmonė yra aktyvi Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų narė, bendradarbiauja ir priima verslininkų delegacijas iš įvairių pasaulio šalių. Visada atvirai ir geranoriškai bendradarbiauja ir tuo stiprina Rūmų įvaizdį bei prestižą.

Lietuvos eksporto prizas už 2014 metus atiteko UAB „AQ Wiring Systems“ (įmonės direktorius Nerijus Olšauskas), už veržlų eksporto didinimą ir rinkų plėtrą. Bendrovėje dirba 571 darbuotojas, kurie gamina kabelių pynes ir elektromechanines sistemas, skirtas didelėms transporto priemonėms. Per metus sukurtos 47 naujos darbo vietos, pardavimai padidėjo 21 proc., tiek pat paaugo eksportas. Visa produkcija eksportuojama. 2014 metais, jau trečius metus iš eilės, suteiktas sertifikatas „Strongest in Lithuania“.

Be to, šiais metais AQ Grupė bendrovę apdovanojo už puikią kokybę. Įmonės viduje nuolat vyksta daug sveikatinimo priemonių, organizuojamos masinės išvykos aktyviais ilsėtis ir pramogauti. Didelis dėmesys skiriamas darbų saugai, darbuotojų socialiniams poreikiams tenkinti, bendravimo įgūdžiams lavinti.

Labiausiai prie šalies ekonomikos augimo prisidėję verslininkai pagerbti „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės“ bei sidabrinės „Darbo žvaigždės“ apdovanojimais. Padėkos ženklas už pagalbą verslui įteiktas Užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių departamento direktoriaus pavaduotojui Regimantui Jablonskui.