2013-ųjų metų verslininkės titulas ir Lietuvos eksporto prizas – panevėžiečiams

Vasario 20 d. Vyriausybės rūmuose įteikti Metų verslininkės apdovanojimas ir Lietuvos eksporto prizas. Šių titulų laimėtojais tapo panevėžiečiai – įmonių grupės „Alvo Group“ viena savininkų Nijolė Variakojienė bei UAB „Kalnapilio-Tauro grupė“. Laimėtojus pasveikino iškilmingame renginyje dalyvavęs Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

„Kalnapilio-Tauro grupė“ jau dvidešimt metų pelno tarptautinį pripažinimą Lietuvos ir tarptautiniuose konkursuose. Ji ne tik garsina Lietuvos vardą užsienyje, skatina verslumą ir kuria darbo vietas mūsų regione, tačiau ir nuolat dalyvauja vietos bendruomenės gyvenime – remia įvairius renginius ir socialines iniciatyvas. Nuolatinis augimas, atsinaujinimas, verslo dinamiškumas ir, be abejonės, puikaus skonio alus lėmė kompanijos pripažinimą tarp vartotojų, klientų ir partnerių“, – sako Visvaldas Matkevičius, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius.

„Aukšti reikalavimai, keliami sau ir savo gaminamai produkcijai, kompanijos modernumas, inovatyvumas ir, žinoma, puiki komanda padėjo mums pasiekti tokių rezultatų, kokius turime šiandien. Džiugu, kad mūsų pasirinkta strategija nuolat investuoti, siekiant siūlyti alaus mėgėjams išskirtinio skonio alų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, pasiteisina“, – sakė „Kalnapilio-Tauro grupės“, UAB generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.

„Kalnapilio-Tauro grupė“ 2013 metais taip pat pelnė „Lietuvos metų gaminio“, „International Brewing Awards“ ir Tarptautinio skonio ir kokybės instituto apdovanojimus. Bendrovė nuolat palaiko Lietuvos krepšinį – remia Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandas, taip pat įvairius muzikinius renginius ir socialines iniciatyvas. Didelį dėmesį skiria Panevėžio miesto kultūriniam gyvenimui – šiemet tapo didžiuoju „Panevėžys – Lietuvos kultūros sostinė“ rėmėju.

Variakojų vadovaujama bendrovė „Alvas Group“ yra didžiausia kakavos produktų importuotoja Lietuvoje. Joje dirba 270 darbuotojų. Didelės pridėtinės vertės gaminių eksportas pernai išaugo net 47 proc. Sukurti nauji produktai – prieskonių, riešutų mišiniai, riešutų pastos, konditeriniai pusgaminiai ir masės bei sausi pieno mišiniai iškart tapo populiarūs.

2013 m. įmonės pardavimai pasiekė daugiau kaip 100 mln. Lt, eksporto apimtys išaugo beveik 30 proc. Produkcija eksportuojama į Kaliningradą, Baltarusiją, Baltijos šalis, taip pat į Airiją, Angliją, Švediją bei Vokietiją.

„Utenos prekyba“ direktorius bei Lietuvos kooperatyvų sąjungos valdybos pirmininkas Robertas Miliauskas įvertintas sidabrine „Darbo žvaigžde“. Jo vadovaujama bendrovė įsteigta 1924 m. kaip žemės ūkio draugija. Dabar jos veikla apima mažmeninę prekybą bei visuomeninį maitinimą, nekilnojamojo turto valdymą. Bendrovėje dirba 360 darbuotojų. Šiuo metu „Utenos prekybai“ priklauso 26 prekybos (iš jų 18 – kaime) ir 2 visuomeninio maitinimo įmonės.

„Lietuvos eksporto prizas 2013” taip pat skirtas mokslinei gamybinei firmai „Šviesos konversija“, bendrovėms „Liuks“, „Orion Global Pet“ ir „Diab“. Už sudarytas palankias sąlygas eksporto plėtrai Nacionalinis eksporto prizas atiteko Lietuvos nuolatinei atstovybei Europos Sąjungoje.

Apdovanojimus kasmet organizuoja Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija. Lietuvos eksporto prizas įsteigtas siekiant plėtoti šalies įmonių pagamintos produkcijos, atliekamų darbų ar teikiamų paslaugų eksportą, vertinti bei viešinti šio proceso tendencijas. Skatindama moterų verslumą, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija taip pat rengia kasmetį konkursą „Lietuvos metų verslininkė/vadovė“.