Prezidentūroje apdovanoti geriausi 2010 metų eksportuotojai

Lapkričio 26 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentūroje įvyko iškilmingi 2010-ųjų metų „Lietuvos eksporto prizas“, „Lietuvos metų vadovė/verslininkė“. apdovanojimai. Prizus laureatams įteikė Lietuvos Respublikos Ūkio ministras Dainius Kreivys. Tarp apdovanojamųjų buvo ir du Panevėžio atstovai.

Didysis eksporto prizas įteiktas AB „Lietkabelis“. Įmonė yra  laidų gamintoja, čia dirba per 270 darbuotojų. Palyginti su 2009 m., šiemet bendrovė planuoja 67 proc. išaugusią apyvartą. Daugiau nei pusę produkcijos  eksportuoja į Skandinaviją, Airiją, Didžiąją Britaniją, Baltijos šalis. Bendrovės eksportas į Estiją išaugo net 4 kartus. Įmonė turi kokybės vadybos sistemos sertifikatą ISO 9001 ir aplinkos apsaugos kokybės vadybos sistemos sertifikatą ISO 14001.

„Lietkabelis“ sudėtingomis ekonominėmis sąlygomis sėkmingai išsilaikė rinkose, kuriose jau vykdė veiklą ir netgi sugebėjo vykdyti plėtrą ir žengti į naujas rinkas“, – teigia Rimantas Šidlauskas, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos, rengiančios šiuos apdovanojimus,  generalinis direktorius.

Rimantas Maženis, individualios įmonės „TikTas” savininkas, apdovanotas Sidabro darbo žvaigžde. Šis apdovanojimas skiriamas už aktyvų dalyvavimą Prekybos pramonės ir amatų rūmų organizuojamuose renginiuose ir verslo misijose, narystės sklaidą ir didelį asmeninį indėlį bei kūrybines iniciatyvas tobulinant ir propaguojant rūmų veiklą.

„TikTas“ Lietuvoje stato itin ekonomiškus skydinius medinius „žaliuosius namus”.  Nuo 2007 metų  įrengė jau daugiau kai 40 tokių namų. Statiniai pagaminti iš neįprastos termoizoliacinės struktūros, kuri leidžia pasiekti didesnį kaip 12 varžos koeficientą. Tai unikali technologija ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Skydų konstrukcijos sandara 2007 metais buvo pripažinta išradimu, o pakankamai patraukli statybos kaina ir labai mažos  šildymo sąnaudos išpopuliarino paslaugas bei leido smarkiai padidinti 2010 metų pardavimus. Įmonėje dirba 20 žmonių, o metinė apyvarta yra daugiau kaip 5 mln. Lt. Įmonė kuria ir tobulina atsinaujinančios energijos šaltinių panaudojimo ,,žaliuosiuose namuose” projektus.

Inovatyvios įmonės savininkas, noriai dalijasi verslo patirtimi su pradedančiais verslininkais, remia miesto bendruomenės socialinius ir kultūrinius projektus.