Apdovanotoss geriausios 2009-ųjų metų įmonės

LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo Panevėžio prekybos pramonės ir amatų rūmų narius, AB „Panevėžio energija“ generalinį direktorių Vytautą Šidlauską ir UAB „Utenos mėsa“.

Lietuvos Respublikos prezidentūroje iškilmingos ceremonijos metu įteikti „Darbo žvaigždes“ bei 2009-ųjų metų „Lietuvos eksporto prizo“, „Sėkmės žingsnio“ ir „Lietuvos metų verslininkės/vadovės“ apdovanojimai.

Prizus laureatams įteikė Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Už sėkmingą verslo plėtrą, investicijas ir naujų technologijų diegimą bei reikšmingą indėlį plėtojant Lietuvos energetiką „Darbo žvaigždė“ įteikta AB „Panevėžio energija“ generaliniam direktoriui Vytautui Šidlauskui

„Lietuvos eksporto prizas“ už sėkmingą eksporto didinimą į ES ir NVS šalis atiteko Panevėžio PPAR Utenos filialo narei bendrovei „Utenos mėsa“, kuriai sėkmingai vadovauja generalinis direktorius Virginijus Kantauskas.

„Darbo žvaigždės“ apdovanojimas pirmą kartą buvo įsteigtas 1939 metais. Tai – aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas. „Darbo žvaigždė“ turėjo valstybės ordino statusą, juo už darbą Lietuvos ūkio gerovei buvo pagerbiami labiausiai pasižymėję verslininkai bei tarnautojai. Rūmų teikimu Ordiną skirdavo Finansų ministras, o jį teikdavo Respublikos prezidentas.  Kol nėra galimybių suteikti apdovanojimui ordino statusą, jis vadinamas tiesiog „Darbo žvaigžde“.